Νόμοι - Διατάξεις

 ΠΟΛ | 08 07

 Εγκύκλιοι | 08 07

 Αποφάσεις | 08 07

 Νόμοι | 08 07

 Οδηγίες | 08 07

Κωδικοποίηση

 Βιβλίων & Στοιχείων

 Φορολογία Εισοδήματος

 Φ.Π.Α.

Εύρεση Εργασίας

 Ψάχνω Εργασία

 Προσφέρω Εργασία

 Προσωπικό

 Θέσεις Εργασίας

Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα δυναμικό επαγγελματικό και Επιστημονικό Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Εκτύπωση Θέματος  Αποστολή σε email 

Μαζί θα δημιουργήσουμε

ένα δυναμικό επαγγελματικό και Επιστημονικό

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Του Κούκουνα Κων/νου Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων

  

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Τον Δεκέμβριο θα κληθούν οι Οικονομολόγοι να ψηφίσουν για να  αναδείξουν, για την επόμενη τριετία, τις διοικήσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο,.

Για μας τους απερχόμενους, που είχαμε εκλεγεί στα διάφορα όργανα του Ο.Ε.Ε. και για τις παρατάξεις, έφτασε η ώρα του απολογισμού και της συνειδητής προσφοράς. Απολογισμού για αυτά που έγιναν τα τρία αυτά χρόνια και της συνειδητής προσφοράς για την δημιουργία των προϋποθέσεων με την επιστράτευση όλων εκείνων των δυνάμεων για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες οικονομολόγοι.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας απαγκιστρωμένη από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα, με κεντρικό στόχο την ανάδειξη των βασικών προβλημάτων εργάστηκε για την επίλυσή των, γνωρίζοντας ότι είναι ο μοναδικός δρόμος της κατοχύρωσης του επαγγέλματος του συναδέλφου οικονομολόγου.

Πρωτοστατήσαμε και καταθέσαμε, στην πολιτική ηγεσία, τεκμηριωμένες προτάσεις για τον τρόπο οργάνωσης και αναβάθμισης του οικονομολογικού επαγγέλματος με την αξιοποίηση και εφαρμογή της  νέας τεχνολογίας.

Απαιτήσαμε και διεκδικήσαμε δυναμικά , μακριά από πολιτικές εξαρτίσεις και πιέσεις, την κατάργηση του άρθρου 38, καθώς και την σύνδεση του μητρώου Λογιστών Φορετεχνικών του Οικονομικού Επιμελητηρίου με τις διαδικτυακές πύλες των υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με μοναδικό στόχο το όφελος των συναδέλφων οικονομολόγων και ιδιαίτερα της κοινωνίας.

Αναδείξαμε το μείζον ζήτημα που αφορά στην ζημιά που γίνεται στις επιχειρήσεις και στα έσοδα των συναδέλφων και του κράτους από την ασύδοτη λειτουργία των τραπεζών που ασκούν το επάγγελμά μας, καθώς  και των ελεγκτικών εταιρειών που λυμαίνονται το χώρο του επαγγέλματος.

Συμβάλλαμε με εξειδικευμένες  προτάσεις στην σωστή λειτουργία των μητρώων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με σκοπό την προστασία του επαγγελματία οικονομολόγου.

Πιέσαμε για την επίλυση του προβλήματος που αρκετά χρόνια αντιμετώπιζαν πολλοί οικονομολόγοι – της μη απόδοση ανώτερης τάξης. Βοηθήσαμε  να βγουν από την ομηρία οι συνάδελφοί μας που ήταν παγιδευμένοι σε κατώτερες τάξεις που ενώ διέθεταν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να αποκτήσουν ανώτερη τάξη επαγγέλματος ήταν εγκλωβισμένοι στο αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο του Ο.Ε.Ε..

Επιδιώξαμε  το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας να είναι ανταποδοτικό στα μέλη του προσφέροντας ενημέρωση, επιμόρφωση , κατάρτιση ξεκινώντας διαδικασίες και δράσεις που ελπίζουμε να συνεχιστούν.

Συμβάλλαμε με την συμμετοχή εκπροσώπων μας στην εκπόνηση πολλών μελετών  και ημερίδων ώστε το ΟΕΕ να καταστεί πραγματικός σύμβουλος της Πολιτείας υπεύθυνος  Φορέας  ενημέρωσης του πολίτη.

Παρά όλα αυτά ΕΜΕΙΣ δεν είμαστε ικανοποιημένοι.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι γιατί παρά τις προσπάθειές μας η αντίληψη  και ο τρόπος λειτουργίας των  κεντρικών  οργάνων διοίκησης του ΟΕΕ βασιζόταν στη λογική «της εξυπηρέτησης» των εκάστοτε  μικρών ομάδων που εκφράζονται μέσα στις παρατάξεις των δύο μεγάλων κομμάτων.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι γιατί όταν χρειάστηκε, σαν Κεντρική Διοίκηση του Ο.Ε.Ε., να χτυπήσουμε  δυναμικά το χέρι στο τραπέζι των Υπουργών,  την τελευταία στιγμή μερικοί θυμόντουσαν τον αντιπολιτευτικό τους ρόλο, ενώ  άλλοι  ένιωθαν την αναγκαιότητα να εκπροσωπήσουν το κυβερνών κόμμα και μόνο ο εκπρόσωπος μας στην ΚΔ είχε το κουράγιο να αντιδρά και να αναμετρείται με την πολιτική εξουσία και κάθε ομάδα συμφερόντων.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «πήγαινε και πηγαίνει » από αναβολή σε αναβολή την επίλυση βασικών επαγγελματικών ζητημάτων – προβλημάτων του κλάδου, είναι δέσμια των οικονομικών συμφερόντων, δεν καταργεί το άρθρο 38 , δεν επιβάλλει την αναγκαστική εφαρμογή της νέας τεχνολογίας στην άσκηση του οικονομολογικού επαγγέλματος, ανέχεται και εκχωρεί αρμοδιότητες άσκησης οικονομολογικών δραστηριοτήτων σε Ελεγκτικές Εταιρείες και Τράπεζες με αποτέλεσμα να ασκούν παράνομα δραστηριότητες όπως Σύμβουλοι, Λογιστές – Φοροτεχνικοί, Μελετητές.

Αυτά τα προβλήματα η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας τα ανέδειξε από την πρώτη στιγμή. Δυστυχώς, όμως, ακόμη και σήμερα επαναλαμβάνετε η γνωστή τακτική ότι πρέπει να είμαστε αρεστοί και υπάκουοι στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία..

Για να αλλάξει ρότα το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, για να ολοκληρωθεί η κατοχύρωση του Οικονομολογικού Επαγγέλματος, για να χτυπηθεί η παραοικονομία, πρέπει να μπει μπροστά η μεγάλη ομάδα του ΟΕΕ που είναι οι Λογιστές Φοροτέχνες Μελετητές.

Πρέπει να μπούμε μπροστά όλοι εμείς που είμαστε πραγματικά αδέσμευτοι και δεν είμαστε όργανο κανενός κόμματος και καμιάς συντεχνίας. Με σεβασμό στο συνάδελφο ,ανεξάρτητα από το χώρο εργασίας του, να διεκδικήσουμε μια θέση διαφορετική από αυτή που μας αφήνουν να έχουμε .

Δεν αρκεί απλά και μόνο κάποιος να διαμαρτύρεται και να κάνει κριτική. Πρέπει και να συμμετέχει.

Να συμμετέχει δυναμικά για την ανατροπή

  • της νοοτροπίας,
  • της κυριαρχίας των προσωπικών και δημοσίων σχέσεων,
  • της εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών.

Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε μία από τα ίδια.  

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας καλεί τους συναδέλφους Οικονομολόγους που αγωνιούν για την επαγγελματική τους δραστηριότητα, για το επαγγελματικό τους μέλλον, για την αναβάθμιση και καταξίωση του επαγγελματία οικονομολόγου, να συμμετέχουν ενεργά στην αλλαγή που επιχειρεί.

Τους καλεί να πάρουν ενεργά μέρος στην ανατροπή του κατεστημένου και στην δημιουργία ενός Οικονομικού Επιμελητηρίου που θα βρίσκεται κοντά στον Οικονομολόγο και θα είναι Φορέας – ΥΠΗΡΕΤΗΣ - του Οικονομολόγου και της Κοινωνίας..

 

Κουκουνας Κωνσταντινος

Προέδρος της

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων

Αντ/πος στην Συνέλευση των Αντιπρόσωπων  του ΟΕΕ

Δείτε επίσης τις σχετικές σελίδες...
 Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go 
 
 Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go 
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Κορυφή σελίδας

Είσοδος Μελών

Χρήστης
Κωδικός

Εγγραφή Μελών

Δοκιμάστε δωρεάν τις υπηρεσίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα μας, δώστε ένα email

Economist LawBank

Live αναζήτηση νομοθετικών διατάξεων. Δώστε στo πεδίo τον κωδικό του ΝΟΜΟΥ/ΠΟΛ. Το μέγεθος της λίστας θα προσαρμοστεί αυτόματα. Το πεδίο αναγνωρίζει μόνο αριθμούς.

ΝΟΜΟΣ/ΠΟΛ

 Δώστε αριθμό ΝΟΜΟΥ/ΠΟΛ

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

  Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! Level Triple-A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0