Νόμοι - Διατάξεις

 ΠΟΛ | 08 07

 Εγκύκλιοι | 08 07

 Αποφάσεις | 08 07

 Νόμοι | 08 07

 Οδηγίες | 08 07

Κωδικοποίηση

 Βιβλίων & Στοιχείων

 Φορολογία Εισοδήματος

 Φ.Π.Α.

Εύρεση Εργασίας

 Ψάχνω Εργασία

 Προσφέρω Εργασία

 Προσωπικό

 Θέσεις Εργασίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε9 του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Εκτύπωση Θέματος  Αποστολή σε email 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ Ε9

         Είναι πρωτοφανής η ταλαιπωρία περίπου 1,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων, που καλούνται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών να διορθώσουν τα λάθη του Ε9 ή να δηλώσουν από την αρχή τα ακίνητά τους. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν καταχωρηθεί τα δεδομένα των Ε9 ή ότι έχουν χαθεί ή δεν έχουν σταλεί στο Υπουργείο τα έντυπα των ακινήτων.

         Εμείς οι Σύλλογοι Λογιστών Φοροτεχνικών όλης της χώρας, είχαμε διαμαρτυρηθεί διότι έτσι όπως ήταν γραμμογραφημένο το Ε9, δεν θα μπορούσε να βοηθήσει το Υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια εξαγωγής μέσω του εντύπου αυτού των στοιχείων, που απαιτούνταν για τον ορθό υπολογισμό του Ε.Τ.ΑΚ. Η ανησυχία αυτή σήμερα εν έτη 2009 βγήκε αληθινή.

         Το κείμενο της ειδοποίησης είναι προκλητικά απαράδεκτο. Δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες και το κυριότερο θίγει τον κλάδο των επαγγελματιών λογιστών, που με μεγάλο κόπο και καθημερινή ενημέρωση, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με το συνεχές γραφειοκρατικό αλαλούμ των εγκυκλίων  και αποφάσεων που αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς.

·         Ζητούνται διορθώσεις στοιχείων, τα οποία όμως δεν ήταν απαραίτητα να συμπληρωθούν κατά την  αρχική δήλωση.

·         Ζητούνται στοιχεία αγροτεμαχίων, τα οποία είχαν δηλώσει οι ιδιοκτήτες στην αρχική τους δήλωση και τα οποία δεν υπολογίζονται στο Ε.Τ.ΑΚ.

·         Ζητούνται στοιχεία της συζύγου τα οποία είχαν δηλωθεί στην αρχική δήλωση. Αλήθεια γιατί δεν τα παίρνουν από το μητρώο;

·         Οι  χάρτες προσδιορισμού της θέσης του ακινήτου είναι πολύ παλιοί και ανακριβείς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολίτες να εντοπίσουν την ακριβή θέση του ακινήτου τους, που ακόμα και αν εντοπισθεί η θέση του ακινήτου, οι δρόμοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

·         Ακόμα σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές τροποποιήσεις των Ε9 που έγιναν από το 2005 και μετά, δεν έχουν πάει για επεξεργασία στο Υπουργείο.

·         Επιπλέον είναι αδύνατον να προσδιορίσουμε ποια υπηρεσία φταίει, εκτός και αν ισχύει η φήμη ότι «χάθηκαν» τα ηλεκτρονικά αρχεία χιλιάδων φορολογουμένων – ή δεν καταχωρήθηκαν καθόλου – και το Υπουργείο απευθύνεται σε όλους εμάς – τους άμισθους συνεργάτες του – για να τα συμπληρώσουμε εξ αρχής, χωρίς κόστος για το ίδιο.

        Δηλώνουμε κατηγορηματικά.

         Δεν θα γίνουμε για μια ακόμη φορά το άλλοθι του Υπουργείου Οικονομικών. Είμαστε άνθρωποι με οικογένειες και υποχρεώσεις. Δουλεύουμε με εξαντλητικούς ρυθμούς, στη προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στις δημιουργηθείσες απαιτήσεις, σε βάρος της ψυχικής μας υγείας και της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής.

         Δηλώνουμε ότι οι διορθώσεις και επανακαταχωρήσεις στο Ε9, βαρύνουν αποκλειστικά τις υπηρεσίες του Υπουργείου, και όχι τα λογιστικά γραφεία. Πολύ – πολύ δίκαια λοιπόν, την Τρίτη 23 – 06 – 2009 το Υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο – διαταγή σύμφωνα με την οποία όλες οι Δ.Ο.Υ. μπορούν και ΠΡΕΠΕΙ να εξυπηρετούν τους φορολογουμένους  που λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση για να συμπληρώσουν το υπάρχον αρχείο.

         Για την οποιαδήποτε ψυχική ταλαιπωρία ή οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων, ακεραία φέρει την ευθύνη το Υπουργείο Οικονομικών και ουδείς άλλος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ –

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Δείτε επίσης τις σχετικές σελίδες...
 Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go 
 
 Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go   Go 
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Κορυφή σελίδας

Είσοδος Μελών

Χρήστης
Κωδικός

Εγγραφή Μελών

Δοκιμάστε δωρεάν τις υπηρεσίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα μας, δώστε ένα email

Economist LawBank

Live αναζήτηση νομοθετικών διατάξεων. Δώστε στo πεδίo τον κωδικό του ΝΟΜΟΥ/ΠΟΛ. Το μέγεθος της λίστας θα προσαρμοστεί αυτόματα. Το πεδίο αναγνωρίζει μόνο αριθμούς.

ΝΟΜΟΣ/ΠΟΛ

 Δώστε αριθμό ΝΟΜΟΥ/ΠΟΛ

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

  Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! Level Triple-A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0